USTVARIMO ZGODBE

KNJIGA GENERACIJ

PESNIŠKA ZBIRKA #NAKLJUČNIKI

Pesniško zbirko  #NAKLJUČNIKI  je napisala novinarka NATAŠA MARKOVIČ, ki že več kot desetletje ustvarja televizijske novinarske zgodbe. Od leta 2011 dela na RTV SLO (Pogledi Slovenije, Tednik, Odmevi, TV Dnevnik, Tarča). Je večkrat nagrajena novinarka, prvič je zmagala s kolumno mladih v reviji Mag, zasedla drugo mesto za članek v Le Mond diplomatique, bila skupaj z novinarko Barbaro Pance izbrana kot slovenska predstavnica Evropske komisije na novinarskem tekmovanju, z ekipo Tarče je bila nagrajena za transparentnost v novinarstvu

Besede naključnik ni v SSKJ,  naključniki so ljudje, ki naključno vstopijo v naša  življenja in spremenijo njegov tok. Vsi imamo kakšne naključnike v življenju.

Naslov je tudi besedna igra, vsi naslovi pesmi so namreč v #ključnikih, kar odseva nek duh sedanjega časa v katerem živimo. Čas v katerem si krajšamo sporočila v ključnikih, čas v katerem si smisle in mnenja nekih dolgih besedil zapišemo v kratkih “lojtricah”.

V pesniški zbirki  je 18 mojih pesmi  Nataše Markovič,  8 pesmi njenega očeta in 9 krajših, ki jih je napisala njena babica.  Oba sta žal že pokojna, vendar  sta zelo vplivala na njeno življenje, na njeno novinarsko, kreativno, raziskovalno pot.

Knjiga je v treh jezikih slovenščini, srbščini in hrvaščini.

Nekaj besed sta o pesniški zbirki napisali tudi dve naključnici;  Eugenija Carl, kot pravi Nataša njena sorodna novinarska duša in mag.Barbara Pance, prijateljica, slovenistka, novinarska, prijateljica.

Knjigo je ilustrirala izjemno talentirana  Katka Mück.

Knjiga je izdana v samozaložbi, za njo ni nikakršnega kapitala, sponzorskih ali donatorskih sredstev.

Cena knjige je 22€.